Skapa en automatisk räknare

Här kan du skapa en räknare på webben som håller koll på hur lång tid det är kvar till en viss tidpunkt, tex. till din älskade kommer hem, till förlossningen eller till sommarlovet.

Räknaren fungerar också så att den kan räkna hur länge sedan det var något inträffade, tex. sedan Sverige förlorade mot England i fotboll eller sedan du slutade röka.

Varje räknare ligger kvar på sidan och får en specifik adress som du kan visa för andra och länka till från din blogg till exempel.

Exempel

Det har nu gått 14 år, 14 dagar, 8 timmar och 38 minuter sedan 2009-9-23!

Några andra räknare som besökare har gjort

Låter bra, då skapar vi en räknare!

Du behöver fylla i ett namn på räknaren, det kan tex vara "Tid sedan England vann mot Sverige i fotboll" eller "Lisas sluta-röka-räknare".

Sedan fyller du i en beskrivning, det är en text som kommer vara efter frasen "Såhär lång tid var det sedan..." eller "Såhär lång tid är det kvar tills..." (det beror på om datumet är i framtiden eller inte). Beskrivningen blir då "England vann över Sverige i fotboll" eller "Lisa rökte en cigarett".

Slutligen fyller du i datum och tid för tidpunkten. Räknaren kommer själv hålla koll på om det är ett datum du väntar på eller ett datum som varit. Skriv datumet med bindestreck, tex. "1979-04-12".

Namn på räknaren (tex. "Lisas sluta röka-räknare")
Såhär lång tid var det sedan/kvar tills... (tex. "Lisa rökte sin sista cigarett" eller "Sommarlovet börjar")
Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD, tex. "2009-01-08")
Klockslag (HH:MM, tex. "22:07")

Slutligen vill jag att du svarar på en superenkel fråga, det är för att sortera bort robotar från att skapa såna här räknare automatiskt. Frågan är "I vilket land är Stockholm huvudstad?": .

Säg till en kompis att skapa en räknare

Du kanske har en kompis som du tycker ska skapa en räknare. Du kanske vill veta hur lång tid det är tills hon kommer hem? Eller hur lång tid det har varit sedan han sa att han skulle börja träna?

Ditt namn
Din kompis namn
Din kompis e-postadress
Vad tycker du räknaren ska räkna ut?

Även här vill jag att du svarar på en superenkel fråga. Frågan för att sortera bort robotar från att skapa såna här räknare automatiskt. Frågan är "Vad heter Sveriges huvudstad?": .

PS. Vi sparar såklart inga uppgifter!

Denna sida har utgått

KalkyleraMera.com är bara en gammal version av KalkyleraMera.se och finns bara kvar i denna gamla version för att några hellre vill använda de gamla kalkylerna. Sidan supportas inte och kan ha trasigheter, kalkylerna ses inte över osv. Vi ser helst att du använder den riktiga sidan KalkyleraMera.se.

Bra presenttips

Hitta specialanpassade och annorlunda presenttipsPresenttips.com. Ange ålder, pris, intressen med mera och få ett presenttips som passar just den personen!

Gratiskurser

Hitta gratis språkkurser, nätkurser i Excel och andra typer av gratis nätkurser på Nätkurser.se.

Räknare

Det har nu gått 14 år, 3 månader, 15 dagar, 9 timmar och 57 minuter sedan KalkyleraMera.se lanserade möjligheten att skapa räknare pÃ¥ webben!

Skaffa en sån här räknare!