Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/72/150672/kalkyleramera.com/public_html/inc_db.php on line 15 Räkna ut bromssträckan och stoppsträckan för ett fordon
 

Räkna ut stoppsträckan och bromssträckan för ett fordon

När man pratar om bromssträcka är det oftast mest intressant att prata om stoppsträcka som även inkluderar reaktionstiden. Denna kalkyl beräknar både och. Det är dock viktigt att förstå att dessa värden är dels teoretiska och dels gäller vid normalt väglag. Bromssträckan ändras förstås kraftigt om det är halt väglag. Reaktionstiden är ungefär 1 sek (10 tiondelars sekund) om man är oförberedd.

Hastigheten som fordonet färdas i:
Reaktionstid i 10-dels sekunder (dvs 10 tiondelar är 1 sek): tiondelar


Rapportera trasig kalkyl | Senast uppdaterad: 2010-04-27

Mer info om denna kalkyl

Denna beräkning bygger på den gamla formeln från körkortsboken om stoppsträcka. Stoppsträckan innebär ju som bekant att man inkluderar både reaktionstid och bromstid gentemot hastigheten. Detta är, liksom många liknande kalkyler, bara ett grovt estimat. Bromssträckan och stoppsträckan påverkas av många olika faktorer som är svårt att sätta in i beräkningen, som tex väglag, hur snabbt man reagerar som person, vilka däck man har och så vidare.

Relaterade kalkyler

Några slumpade kalkyler

Denna sida har utgått

KalkyleraMera.com är bara en gammal version av KalkyleraMera.se och finns bara kvar i denna gamla version för att några hellre vill använda de gamla kalkylerna. Sidan supportas inte och kan ha trasigheter, kalkylerna ses inte över osv. Vi ser helst att du använder den riktiga sidan KalkyleraMera.se.

Bra presenttips

Hitta specialanpassade och annorlunda presenttipsPresenttips.com. Ange ålder, pris, intressen med mera och få ett presenttips som passar just den personen!

Gratiskurser

Hitta gratis språkkurser, nätkurser i Excel och andra typer av gratis nätkurser på Nätkurser.se.

Räknare

Det har nu gått 12 år, 2 månader, 15 dagar, 0 timmar och 25 minuter sedan KalkyleraMera.se lanserade möjligheten att skapa räknare pÃ¥ webben!

Skaffa en sån här räknare!